Omdat onderpresteren géén onzin is

Geen Uitstel = Geen Afstel?!?

9 September
Twee dagen geleden kwamen er bij mij een aantal blog-berichten omhoog borrelen… Kan dat omhoog borrelen? Ja dat kan, vraag me niet hoe, maar als trage grote bellen kwamen zowel ideeën voor blog-berichten als kant en klare blog-berichten omhoog. Tja, dan moet je er dus ook wat mee gaan doen hè…. Ik probeer mijn zoons en de jongeren die ik begeleid altijd voor te houden dat het belangrijk is om dingen niet uit te stellen, maar zo snel mogelijk te doen. Een vaardigheid die best heel lastig is.
Dat heeft niet per se te maken met ergens geen zin in hebben – zo had ik best zin in het schrijven van die blog-berichten. Nee het heeft ook te maken met dat irritante mannetje of vrouwtje dat over je schouder meekijkt. “Heb ik dan wel wat interessants te vertellen?” “Er zijn al zoveel blogs, wie zit er nou op nog eentje te wachten?” “Je schrijfstijl is matig, je hebt geen gevoel voor humor en creatief ben je al helemaal niet.” Zo maar enkele zinnen die dat irritante mens in mijn oor tettert. Nou dit keer luister ik maar eens niet, ze heeft altijd wel wat te zeuren!

Daarnaast is er ook de spreekwoordelijke lat die we vaak veel te hoog leggen. Soms zo hoog dat het bijna onmogelijk wordt om er ooit in je leven overheen te kunnen springen. Ik kan natuurlijk wel een blog willen schrijven dat erudiet, geestig en sprankelend is en dat meteen hopen volgers aan het scherm kluistert en doet roepen om meer, maar de kans dat dat meteen – if ever – lukt is wel heel klein. Misschien is er niets mis met een beetje rustig begin en hopelijk een paar mensen die de link aanklikken en het hele bericht lezen zonder weg te klikken.

Een andere goede reden om niet meteen te beginnen was een wens tot perfectie. Mijn website is nog niet af… Goed, wanneer je op www.nononsenzz.nl klikt, krijg je wat te zien. Mijn zoon heeft best iets moois gemaakt van mijn tijdelijke pagina. Maar ja, ik heb nog geen logo of website-ontwerp en dat moet toch wel echt. En zo’n blog wil je dan natuurlijk wel in dezelfde stijl en geïntegreerd in je website. En… zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal steekhoudende argumenten vind ik. Toch is dat ook iets waar je mee moet leren omgaan. Wanneer ik nu die blog-berichten niet schrijf, dan zijn ze weg. Dan is het punt wat ik mee hoop te maken verdwenen en heb ik een mooie kans om voor te leven wat ik mijn pupillen probeer aan te leren verdwenen.
En dus is hier het allereerste blog van No Nonsenzz. Met wat vertraging door een klein technisch probleem en nog lange niet perfect. Zo zal deze pagina nog wel van uiterlijk veranderen en het plaatje verschuiven en lijkt hij nog in niets op de tijdelijke website. Maar goed, hij staat er nu wél en daar ben ik toch trots op!

Er is alleen een heel klein hoekje in mijn geest wat me de vraag stelt: “Is dit niet stiekem uitstel van het beginnen met je onderzoek, Elsie?”