Omdat onderpresteren géén onzin is

Grafiek onderpresteren

De grafiek hiernaast behoeft waarschijnlijk enige uitleg. Iedere cirkel in de grafiek stelt een leerling voor. De grootte van de cirkel zegt iets over hoe hard de leerling werkt (hoe lang hij/zij studeert).

De paarse lijn staat voor een gemiddeld presterende leerling. Naarmate de leerling ouder wordt, stijgt de kennis.  Er zijn leerlingen die door hard werkenAfbeelding die het verschil tussen absoluut en relatief onderpresteren uitlegt meer kennis opdoen (lees hogere cijfers halen) dan gemiddeld: de oranje bollen boven de lijn. Er zijn leerlingen die heel hard werken, maar bij wie door een lager IQ toch weinig kennis blijft hangen: de oranje bollen onder de lijn.

Er zijn ook onderpresterende leerlingen. Deze zijn met kleine blauwe bollen weergegeven. Deze leerlingen besteden veel minder tijd en aandacht aan schoolwerk.

De blauwe bollen boven de paarse lijn stellen de relatief onderpresterende leerlingen voor: zij doen weinig maar halen toch goede resultaten. Deze leerlingen stromen meestal zonder ooit wat te doen het VWO in.

De blauwe bollen onder de paarse lijn stellen de absoluut onderpresterende leerlingen voor: zijn doen weinig en halen slechte resultaten. Deze leerlingen scoren meestal te slecht om toegelaten te worden in een HAVO / VWO klas.

Beide typen onderpresteerders hebben dringend hulp nodig om echt gelukkig te kunnen zijn en om hun talenten te leren benutten. Twijfels? Bekijk dan het aanbod van No Nonsenzz of neem contact op.